Pohjoisesta pörssiin -valmennuspäivä #3:

Kolme vinkkiä listautujalle – ennakoi, panosta ja hyödynnä

IR Partners toimi kolmannen Pohjoisesta pörssiin -valmennuspäivän sijoittajaviestinnän kouluttajana maaliskuussa 2023. Päivän energinen ja positiivinen vire vahvisti tosiasian, että pohjoisessa Suomessa on merkittävää voimaa ja potentiaalia! 

IR Partnersin toimitusjohtaja Tiina Olkkosen tärkein viesti läsnäolijoille oli valmisteluiden käynnistäminen ajoissa. ”Listautuminen on merkittävä virstainpylväs yrityksen kasvutarinassa. Sitä ei kannata pilata turhalla hätiköinnillä. Kannattaa ennakoida, panostaa ja hyödyntää prosessin tuomat mahdollisuudet myös oman liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta”, hän painottaa.

Listautumisprosessissa viestinnän tehtävänä on edesauttaa transaktion menestyksekästä toteuttamista ja omistaja-arvon rakentamista ajan yli viestinnän keinoin. 

”Sijoittajatarinan merkitystä listautumisprosessissa ei voi korostaa liikaa – se on yksi listautumista suunnittelevan yhtiön tärkeimmistä työkaluista. Sijoittajatarina kertoo mistä yritys on tulossa, minne se on menossa, ja millä resursseilla tavoitteisiin päästään. Sijoittajatarinaan puolestaan kytkeytyy saumattomasti kestävän kehityksen ja yritysvastuun teemat, jotka ovat vahvasti myös sijoittajien agendalla”, Tiina Olkkonen jatkaa.

Tammikuussa 2023 Oulussa alkanut Pohjoisesta pörssiin -valmennus on suunnattu pohjoissuomalaisille kasvuhakuisille yrityksille, joiden tavoitteena on liiketoiminnan kehittäminen, listautuminen ja/tai kasvupääoman hakeminen nyt tai lähiaikoina. Ohjelman tavoitteena on antaa kokonaiskuva siitä, mitä listautuvalta yhtiöltä edellytetään, miten listautumiseen valmistaudutaan sekä mitä listattuna yhtiönä toimiminen merkitsee. 

Koulutuksen järjestävät BusinessOulu, Oulun kauppakamari, Rastor-instituutti ja Nasdaq Helsinki.

https://www.businessoulu.com/fi/tapahtumat/pohjoisesta-porssiin.html