Muutoksen voima: Kuinka rakentaa menestystä epävakaina aikoina

Elämme jatkuvan muutoksen ja aina kiihtyvän kilpailun aikaa, mikä asettaa vaatimuksia niin sijoittajille, yrityksille kuin yksilöillekin. Samaan aikaan puhutaan taantumasta, liiketoimintaa eteenpäin vievän voiman hidastumisesta ja jopa pysähtymisestä. Tällaisen toimintaympäristön vaikutuksesta on tullut hiljattain juteltua useammassakin eri pöydässä niin oman tiimin kuin asiakkaidenkin kanssa. Olemme pohtineet, ovatko haastavat olosuhteet aina este menestykselle vai voivatko ne aidosti tarjota mahdollisuuksia luoda jotain uutta.

Tämä pohdinta on olennainen osa IR Partnersin toimintafilosofiaa. Haluamme olla aktiivisesti mukana tukemassa asiakkaitamme muutosten keskellä. Tiimimme sparrailee mielellään löytääkseen uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia, oli kyse sitten strategian uudistamisesta, markkinoiden analysoinnista, omistaja-arvon rakentamisesta tai organisaatiokulttuurin vahvistamisesta. Me uskomme vahvasti siihen, että haasteet voivat avata oven uusiin mahdollisuuksiin, ja meidän tehtävämme on auttaa löytämään nämä mahdollisuudet.

Hiljattain kuuntelemassani paneelikeskustelussa eräs panelisteista vertasi tuulivoiman investointien hidastumista kiertotieliittymään. Ja näinhän se on: liiketoimintaympäristössä vauhtia hidastavia kiertotieliittymätilanteita tulee, mutta sen jälkeen koittaa aika, jolloin tie aukeaa ja vauhti kiihtyy. 

Tämä vertaus valottaa hyvin ylipäätään tilanteita, jotka hidastavat etenemistä kohti asetettuja tavoitteita. Tärkeää on tiedostaa, että kiertotieliittymätilanteessakin me voimme tehdä tulevaisuutta koskeva valintoja: pysymmekö paikoillamme vai käyttäisimmekö tilanteen mahdollisuutena kehittyä. 

Edelläkävijät valitsevat jälkimmäisen vaihtoehdon. He eivät anna periksi vaikeuksien edessä, vaan käyttävät niitä polttoaineena inspiraation, energian ja tulevaisuuden menestyksen luomiseksi. 

Usein kuitenkin, kun maailma ympärillä tuntuu hidastuvan, ensimmäinen reaktio voi olla turhautuminen. Miten kääntää tällainen tilanne ja sen synnyttämä reaktio voimavaraksi? 

Tässä omat kolme – ei niin lyhyttä – pointtiani miten lähteä liikkeelle:

1. Arvioi tilannetta: Varsinkin haastavissa tilanteissa arviointiin ja analysointiin on hyvä käyttää aikaa. Tässä vaiheessa voi harkita myös ulkopuolisten asiantuntijoiden tai kokeneiden kumppaneiden konsultaatiota, mikä voi tarjota uusia näkökulmia ja syventää ymmärrystä tilanteesta. Kun tilanteen ymmärtää kokonaisvaltaisemmin, on helpompi tehdä suunnitelmia ja lähteä liikkeelle.

2. Hyödynnä intohimoasi: Menestys ja merkityksellisyys löytyvät usein siitä, miten intohimosi, tekemisesi ja tavoitteesi ovat linjassa. Keskittymällä intohimoa herättäviin ja merkityksellisyyttä tuoviin näkökulmiin, saat lisää energiaa ja inspiraatiota ratkaista haasteita.

3. Rakenna ja hyödynnä kumppaneita ja verkostoja: Hyvät kumppanit ja verkostot ovat tärkeitä resursseja haastavissa tilanteissa. Ne tarjoavat tukea, nopeuttavat tavoitteiden saavuttamista ja avaavat uusia mahdollisuuksia ongelmien ratkaisemiseksi.

Jos haluat jatkaa keskustelua näistä aiheista tai tarvitset tukea oman organisaatiosi haasteisiin, olisi ilo kuulla sinusta. Yhteistyöllä voimme luoda ratkaisuja, jotka vievät kohti menestystä ja kasvua.

Ota yhteyttä:

Katja Espo
040 5114 800
katja.espo@irpartners.fi


Kirjoittaja
Katja Espo

Katja Espo toimii IR Partnersin liiketoimintajohtajana vahvistaen strategisen viestinnän ja maineenhallinnan osaamista. Katja on strateginen konsultti ja liiketoiminnan valmentaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus viestinnän strategisesta suunnittelusta ja konsultoinnista sekä asiakkuuksien menestyksekkäästä johtamisesta.